Ibland bakar jag tårta.

Min älskade sambo kunde knappt tro sina öron då jag nämnde att jag faktiskt brukade baka tårtor en gång i tiden. Så jag letade upp ett par bilder att styrka historien med.
Nu för tiden bakar jag bara utan mejeriprodukter, då är tårtor inte så intressant längre. - Eller jo, det brukar faktiskt bli en och annan mjölkfri chokladtårta, men här hemma går de av någon anledning då oftast under benämningen "chokladkakor". Var går gränsen mellan vad som kallas tårtor och vad som kallas kakor, egentligen? Vad har en tårta som inte en kaka har - eller vise versa?

Personligen tycker jag inte att grädde och kiwi blir någon större hit tillsammans, men vid tillfället var det inte jag som bestämde...och ganska gott blev det faktiskt ändå.


Jordgubbar och banan däremot - det är en riktig klassiker som alltid funkar. Mums!

Nu: väl behövligt söndagsmys.

Vilken kanonhelg! Det har varit fullt ös och jätteroligt. Igår började vi dagen med att kliva upp strax före åtta (på en lördag!) för att åka in till Filmstaden Söder för en förhandsvisning av en svensk klassisk skräckfilm som ännu är under produktion. Jag måste erkänna att jag gick dit med ganska låga förväntningar - det görs så lite bra skräckfilm överlag nu för tiden och i allmänhet brukar jag inte riktigt (läs "allt som oftast inte") falla för svenska filmer, så i mina ögon var oddsen ganska dåliga - men blev väldigt glatt överraskad! Den var kalasbra; ett klassiskt tema i cool retro-miljö med charmiga influenser av de gamla klassikerna från 70 och 80-talet (då skräckgenren fortfarande var ganska oförstörd). INSANE heter den och ni kan kolla in den lite närmare här. Jag rekommenderar den verkligen! Producenter är för övrigt Henrik Koelman och Anders Jacobsson (mannen bakom Evil Ed!).
Filmen var faktiskt lite extra speciell för mig, eftersom jag som barn ofta brukade åka vägen förbi det hotell som filmen spelades in i (med andra ord, det är i det hotellet som allt läskigt händer!) - Brännebrona Värdshus (om du klickar på länken kommer du till en hemsida fylld med fotografier av övergivna platser runt om i landet och världen - väl värt ett besök!). Då var jag alltid lika fascinerad över den ganska ovanliga - både lite roliga och lite absurt läskiga - byggnaden och brukade fantisera ihop historier om människorna som arbetade och bodde där och om vad som egentligen försiggick i de olika rummen (även om det alltid såg så tomt, övergivet och lite lagom nedgånget ut, att jag undrar om där någonsin fanns några gäster ens då) - och jag måste hålla med dem om att det är en plats som klippt och skuren för en skräckfilm!

 


(Bilder från http://web.telia.com/~u32209750/ och http://www.hallekis.com/xx080526a.htm)

 

Även helgens båda spelningar var kalasbra. I fredags gick vi speciellt dit för att se Digression Assassins och det gjorde vi rätt i. De var grymma! Gillar man tung och lite svårlyssnad (dumt ordval kanske, men tills vidare det mest passande jag har...) musik så är de också något jag kan rekommendera!
Helgens höjdpunkt var dock lördagen och Saturnalia Temple - en helkväll i glada vänners lag som även bjöd på  ett par härliga återseenden av vänner och bekanta som jag annars träffar alldeles för sällan. Saturnalia Temple lät bättre än någonsin och efter spelningen dansade, drack och roade vi oss vidare ända fram tills stängning. Sedan åkte vi hem och sov ända tills lunch. Precis som man ska göra på en söndag.

 


Äntligen fredag!

Nu har jag precis målat naglarna och som vanligt är det nästan lika mycket färg på bordet som på naglarna (och hela händerna för den delen), men jag vägrar att lära av mina misstag och struntar säkerligen i att lägga något skyddande papper under nästa gång också. Jag har helt enkelt för bråttom - alltid är det något som man kommer på att man vill pyssla med, antingen mitt i eller strax efter målandet (ofta försöker jag faktiskt plugga eller skriva på datorn samtidigt som jag målar...och som sagt, jag lär aldrig av mina misstag).  Nåväl, naglarna är nu lila - mission accomplished!


Snart är det dags att åka till Kafé 44 för att se på en spelning med vänner och bekanta. Karpis, Malum, Digression Assassins och Unspeakable Acts är det som spelar. Inte illa!
Imorgon blir det också spelning, men då på Klubb Gås där Saturnalia Temple kommer att spela. Kom dit, vet jag! Det kommer att bli kalas! 

Mosaik med kapsyler (notera Cuba Cola-kapsylerna - smaskens!) på 44:an.

The Vamp - vampyrdildon!

Igår fyllde min närmaste väninna år. Vi bor tyvärr för långt ifrån varandra för att man ska kunna ta en tur förbi och gratulera, så det blev ett telefonsamtal istället. Eftersom hon är helt såld (och jag menar verkligen helt, helt såld) på den där vampyrsagan Twilight, så lovade jag henne denna i present tills nästa gång vi ses. Jag vet inte om hon trodde mig, så just därför så måste jag ju verkligen göra allvar av det löftet (eller kanske snarare "hotet") - såklart!


Igår - skolstart, idag - regn, regn, regn.

Söndagen var en bra dag. Solig, varm och rolig.
Igår var första dagen i skolan. Den var snabbt avklarad och ganska intetsägande - så där som de inledande introduktionerna ofta har en tendens till att vara (speciellt när man redan avklarat två terminer vid institutionen, då är det mesta redan bekant). Många gånger hinner det uppstå fler oklarheter än vad som egentligen blir klarlagt och man går därifrån snäppet mer förvirrad och osäker på vad som ska hända än då man kom. (Men det var soligt, varmt och roligt då också.)
Idag börjar allvaret; terminens första lektion i litteraturvetenskaplig teori och metod startar idag klockan 14 - woho! (...Och när första lektionen är avklarad ska jag minsann stanna till i city och bli en klänning rikare - woho!) Dagen till ära så öser det ner oavbrutet. Idag blir det blött - men ändå ganska varmt och förhoppningsvis roligt. Det verkar lovande, i alla fall.  

Åh, här kommer en till dos poesi, förresten - fast i serieform! Vad sägs om Henrik Langes tolkning av Bruno K. Öijer?


(Bild från http://www.aftonbladet.se/kultur/lange/article3719464.ab)

Idag är en bra dag.

Nu: Frukost - blåbärsgröt och vaniljte.
Snart: Fika med en god, gammal vän på genomresa.
Senare: Besök hos doktorn.
Efter det: Middag, mys och plugg, plugg, plugg! (Inte nödvändigtvis i den ordningen.)

Tappat perspektivet?

Jag gillar att ta kort - massor med kort! Men det går långa stunder mellan gångerna då jag faktiskt tar mig tid till att lägga in alla kort på datorn. Idag tog jag mig tid (och hittade kort ända från april!).
Vissa kort blir grymt bra, andra blir lagom mycket mindre bra. Ibland undrar man rent av vad-i-hela jag tänkte på under fotningen. Ofta är svaret att jag inte tänkte alls. Andra förklaringar kan vara att kameran ibland är långsam medan jag är för snabb, ibland är jag långsam och foto-objektet för snabbt...och ibland slinker man bara till lite med fingret (don't drink and shoot!). Undrar vad som kan förklara dessa bilder?


Vad sägs om en fin bild på mattan och väggen i hallen? Med toalettdörren på glänt, såklart.


Denna vägg hör hemma i sovrummet och är inte lika sned i verkligheten...


Mina spök-sockar sjunger på sista refrängen...men ack, så sköna de har varit!


Här kan man skymta huvudet på husets fruktbarhetsgubbe, Umbopo (och om hela Umbopo var i bild skulle ni förstå varför han utnämnts till fruktbarhetsgubbe...).


Saba passar på att visa sin bättre sida när blixten tar för lång tid... (Japp, nu finns äntligen ett tantriskt gethuvud här hemma, precis som jag önskade! Fast i praktiken är det inte mitt, utan en födelsedagspresent från mig till min kära.)

Jag har ett kärleksförhållande med poesin.

Upplevelsen av poesi är något som jag gärna delar med mig av. Det är nog flertalet av våra gäster som tvingats höra mig högt recitera några slumpmässigt valda rader (som ändå alltid är välvalda, såklart) ur en av alla mina diktsamlingar (fast så överdrivet många är de ju faktiskt inte, men ack så välvalda - såklart). Nu tänkte jag dela med mig en smula även här, för er som inte kommer på besök så ofta. Håll till godo, det här kommer att bli en vana!

EGO SUM LUX MUNDI

av kärlek
till den härskare
som upptänder ditt begär

min gud
sätter inget lås
på din frihet


(Ur Dom Dödas Pornografi av Iodine Jupiter. 1997.)

- Sug på den, du!

HT 2009.


(Foto: Federico Stevanin, http://www.freedigitalphotos.net)


Sommaren är nu alldeles nästan slut, men min insiration har - efter ungefär fyra års frånvaro - kommit tillbaka med buller och bång! (Vilket lustigt uttryck, för övrigt.) Här ska skrivas! Här ska målas! Här ska skapas! (Gärna med lera eller fogmassa och klister.) Så håll i hatten, kära familj, i år vankas det hemmagjorda julklappar!
Men någon inspiration till de släpande studierna blev det tyvärr inte över, de är och kommer alltid att förbli supertrista. (Och det var ju trots allt därför de blev släpande från början. -Se där så logiskt.) Imorgon skall jag genomgå ett privat eldprov genom att lämna in ett par arbeten som jag endast är knappt halvnöjd med - bara för att äntligen kunna kryssa i dem som avklarade och lämna dem bakom mig. De har varit alltför trista för att lägga ner alltför mycket tid, själ och hjärta i (jag har försökt hela våren och sommaren utan framgång...så det där med alltför mycket tid slog ju in, men själen och hjärtat var för länge sedan redan på semester).  
Sedan, på tisdag, börjar vi på en ny kula, Me, Myself & I. Då börjar The Great Adventure of HT09! Då blir det en halv kandidatkurs i litteraturvetenskap och grundkurs i psykologi. Föhoppningsvis blir jag äntligen klar med min uppsats i religionshistoria också. Så som synes har jag redan hela hösten planerad. ...Körkort ska jag ta också. Men det blir inte förrän i oktober, det är en evighet tills dess.

 
Ps. Oroa er inte, familjen. Jag skojade om julklapparna. Jag har ju ändå ingen susning till chans mot brorsbarnens gränslösa (och ofta glittriga och hjärtformade) kreativitet.


RSS 2.0