Woho!

Mobilen har redan kommit! Det gick ju nästan lika snabbt som när Fantomen rör sig. Gissa vem som ska bege sig och hämta paket pronto! ;)

Det blev ingen iPhone...

 

Att mobilen har låst sig i tid och otid och slagit av sig själv mitt i samtal kunde jag leva med, men när uppspelningen av musik också började krångla så blev det ett mobilköp direkt!

Jag gav Sony Ericsson ännu en chans och valde en Naite. Den är klädd i återvunnen plast och marknadsförs som "ett grönare och hållbarare alternativ". Låter som ett givet val, eller hur? ...Efter tidigare erfarenheter ska det dock bli spännande att se vilken innebörd de lägger i "hållbar"...


Leverans om 3-5 dagar. Jag kan knappt vänta! Det är så tråkigt att möta världen utan musik i öronen.


Thailand - here we come!


Jag har inte haft en riktig semester sedan gymnasiet. Det är åtta år sedan. Jag har jobbat varje jullov och sommarlov sedan dess och har jag inte jobbat så har jag pluggat (även under loven). En och annan festival har jag i och för sig varit på, men alla ni som varit på festvaler vet att det är så långt ifrån en semester man kan komma - man behöver snarare semester ännu mer efter en sån pärs. Hur som haver, för att komma till saken; jag har precis fått min första riktiga semester! En veckas hotellvistelse i Thailand är ingen dålig present. Tack, tack, tack så väldigt mycket! (Och ni förstår väl att när jag väl är där, så kommer jag nog att boka in mig minst en vecka till...minst!) Nu är det bara till att bestämma datum. Vad sägs om att vi åker imorgon? ;)

(Bilderna är lånade från käre fars hemsida.)

Nyaste tishan!

Förresten, har jag visat t-shirten jag fick i födelsedagspresent?

 

Visst är den snygg? Helt klart en fullträff! Tack, älskling. :)

Söndag, sköna söndag.

Det har varit en fantastisk morgon! Jag känenr mig grymt bekväm (läs lat) och har tillbringat tiden med att läsa dagens tidningar, veckans mail och sörpla kaffe. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Katterna ligger i fotöljen och håller sovandes om varandra. Saba snarkar som en liten gris.
Har faktiskt pillat lite med bandloggan också (nej, det är inte mitt band). Den blir jättesnygg! Och på tal om band så funderar jag för övrigt på att sälja min bas. Det känns tungt. Men jag har tvingats inse att jag verkligen borde ha en som är storleken mindre. En Thunderbird är för tillfället högst upp på önskelistan.  Den här nedanför kommer från Gibson och går loss på 13995 kronor hos Musikbörsen. ...Så snälla tomten, vad sägs om en kompensation för den där hundvalpen jag aldrig fick?

(Bilder från music123.com)


April 15, 2010

 

"Please don't dress in black
when you're at his wake.
Don't go there to mourn,
but to celebrate."





Vi fortsätter att hoppas...

Nyheten sprider sig som en löpeld, men ännu finns inget officiellt uttalande. Och här försöker jag skriva tenta. Det går ju sådär...


Idag blev plötsligt en tung dag.


Vila i frid, Peter Steele. Tack för det här livet och för allt du givit.


Vi ses.

(Men ja, jag håller tummarna för att det är ett skämt denna gång också - 2005 all over again. Det vore något.)

Nybakat bröd är lyxfrukost!

Lantbröd är en klar favorit - det är superenkelt att baka och sköter i princip sig själv medan man dricker morgonkaffet. Prova själv!

½ paket jäst (25 g)

2 tsk salt

2 tsk kummin

1 msk honung

5 dl ljummet vatten

3 dl grahamsmjöl

7 dl vetemjöl

+ ca 2 dl vetemjöl till utbakningen

 

Smula ner jästen i en degbunke. Strö över salt och kummin och lägg sedan i honung. Slå över lite av det ljumma vattnet och rör tills jästen och honungen är upplöst. Häll i resten av vattnet. Blanda först i grahamsmjöl och sedan vetemjöl. Arbeta ihop degen och låt den jäsa med en handduk över i ungefär 1 timme.

 

Smörj en bakplåt eller lägg på ett bakplåtspapper och ställ den åt sidan. Arbeta in de 2 dl vetemjöl i den jästa degen och fortsätt arbeta degen några minuter. Tippa sedan ut den på plåten. Mjöla in händerna ordentligt och forma degen till en stor rund bulle. Klappa mjöl över ytan och skär sedan ett par snitt i degytan med en vass kniv.

 

Jäs brödet i 20 minuter medan du värmer ugnen till 250°. Grädda det sedan mitt i ugnen i 15 minuter. Därefter sänker du värmen till 200° och fortsätter grädda tills brödet sammanlagt har gräddats i cirka 40-50 minuter.

 

Låt brödet svalna på galler.

 

Voilá! Mums!




Paul Stanley lookalike?

Någon i min närhet (jag säger inte vem) brukar påstå att jag är lik Paul Stanley.

Jag skyller allt på hakan och det vita ansiktet (för en så hårig bringa har jag faktiskt inte, tack och lov).

 

...Vad säger ni, finns det fog för påståendet? :)

 


Gustaviansk mystik.



Det är inte ofta man har problem med att bli av med pengar, men presentkort är ett gissel. Då blir det helt plötsligt svårt att bestämma sig... Ska jag slå till på denna, ändå? Den har ju trots allt två oslagbara ingredienser; gustavianer och mystik - vad kan gå fel, liksom?

The Entrance Band



Som ni vet är The Entrance Band ett av mina absoluta favoritband - ialla fall så är Prayer of Death en av mina absoluta favoritskivor. (Man kan sätta den på repeat i all oändlighet, den går inte att tröttna på!) Ändå har jag tydligen lyckats missa att en ny video släpptes för flera månader sedan!
Tyvärr måste jag ju säga att det inte alls låter lika exceptionellt fenomenalt och originellt (för att ordbajsa en smula) som förra skivan - det är faktiskt ett helt annat sound, till och med. Men ändå, det låter fortfarande hur bra som helst! Och videon, den är såklart helt spejsad! Precis som sig bör. :) Kolla in den, vet jag!



Seriöst, det låter ju så bra att man trillar baklänges!

LIVE! Trall-Kurt på Rocks!

När man rensar hårddisken så hittar man massa roligt (och en hel del gamla synder), ska ni veta! Till exempel en skönsjungande kompis i baren...






Dagens fynd!

En utflykt till centrum resulterade i att säsongens bonuscheckar från HM investerades. Det blev en t-shirt till min andra hälft som är gjord i ekologisk bomull och hur snygg som helst! (Den var inte alls dyr heller - endast 99 pix!) 

Inte så pjåkig, va? Han blev jätteglad. :)

En dikt om våren


Välkommen åter, snälla sol, som jagat nordanvinden,
nu har du sovit sen i fjol och vaknar röd om kinden.
Värm upp vår jord, så växer råg och fyller bondens lada.
Värm sund och vik och vind och våg, så får vi gå och bada.
Välkommen åter, snälla sol, lys över land och vatten:
Nu klingar sång, nu stäms fiol, nu dansas hela natten.

- August Strindberg

Grattis på födelsedagen, pappa!

(Foto:Getty)

 

Hipp-hipp, hurra! Hoppas du har en alldeles underbar, jättebra dag!

 


Ground Mower

Min bror är cool. Han spelar i ett band. De hade en spelning på Debaser för ett par veckor sedan och vi var såklart där och såg dem. Och vet ni vad, de rockade fett! Vi var stolta som tuppar både svägerskan och jag. :)
Kolla in dem här, vet jag: http://www.myspace.com/groundmower

...Jag sa ju att han var cool. Men sorry, tjejer, han har redan en fru - och hon är grymt snygg och världens coolaste mamma. ;)

RSS 2.0