Naturligt för håret!

Min online-favorit Accessora.se firar hjärtetiden med att erbjuda fraktfritt. Jag som blev grymt imponerad av Simply Organics Moisture Rich Schamoo tänker allt passa på att införskaffa både balsam av samma sort och Bangs and Ends Créme till mitt stackars, torra hår. Priset är egentligen lite väl mustigt, men håller resten av sortimentet samma standard som schampot, måste jag ändå säga att det är värt det!
(Bild från www.accessora.se)

Lördag 14/2.

Igår var det fredag den 13:e och skräckfilmsmaraton här hemma. Det tog dock slut väldigt fort, eftersom vi somnade sådär strax efter midnatt redan (hejja, goda vanor!). Men lite hann vi allt se ändå!
Simpsons fick inleda kvällen med tre Halloween-avsnitt . De är ju i och för sig långt ifrån läskiga, men fungerade bra som charmig uppvärmning. Sen såg vi såklart den första Jason-filmen (Fredag den 13:e) dagen till ära. Den var ju långt ifrån så häftig som jag gärna ville minnas att den var, men väldigt klassisk. ...Fast inte lika klassisk som filmen därefter - House on Haunted Hill med Vincent Price. Har ni inte redan sett den, så gör det! Den finns visst även i färg nu för tiden, men jag tror faktiskt att den svart-vita versionen gör sig bättre rent stämningsmässigt. 


...Sen somnade vi visst. Men skräckfilmsmaratonet fortsätter ikväll! För vad skulle kunna passa bättre, så här på alla hjärtans dag? ;)

Morgonritual utan SvD?

SvD har tydligen problem med sin hemsida. Nu blir det frukost utan morgontidning. Det är säkerligen ett tecken på att jag borde plugga istället för att läsa tidningen, mitt pm är inte ens halvklart och det är fyra timmar to go...och så hamnade jag här istället? Det funkar ju inte. Dags att vara produktiv!


Sunday, rainy sunday.

Även ett mörkt, kallt och regnruskigt Stockholm kan bli mysigt  att promenera i - i alla fall om man har med sig rätt låtar på vägen. Den här kom att förgylla min promenad över humlegården igår kväll:Den är verkligen lika magisk varje gång! Hoppas ni också gillar den. Nu är det dags för mig att åka och simma.


Grått och vått.

Idag är en riktigt grå dag. Man ser knappt framför sig på grund av all fuktig dimma och de flesta isfläckar har förvandlats till vattenpölar. Idag är helt enkelt en bra dag att stanna inne på och mysa på. ...Gärna med en kopp kardemummakaffe, om jag får bestämma (och det får jag ju!). Om man inte vill köpa färdigt kardemummakaffe är det faktiskt väldigt enkelt att göra själv - krossa bara några kardemummakärnor och lägg i det tillsammans med kaffet innan ni kokar. Det blir supergott! 

Öronproppar - en av världens bästa uppfinningar?

Här sitter jag och försöker plugga; fem artiklar på engelska av den omständigare sorten (jag är fortfarande ganska dålig på det där med engelska facktermer, tyvärr) som angriper begreppet "ritual" från alla möjliga håll. Spännande va?
Samtidigt så löper katten för fulla muggar och Kosta spelar metal på hög volym (och nej, jag gnäller inte - klart mannen ska få lyssna!). Då är det bra att ha öronproppar. Jag gillar mina öronproppar.

Ps.
Shaktimattan gjorde verkligen jätteont. Jag hade frossa i nästan en timme efteråt. Men man vänjer sig, säger de. (Det är till och med ganska vanligt att man blir illamående de första gångerna, tydligen.) Så, jag får lita på dem och testa en gång till. ...Senare. Fast ärligt talat, det verkade faktiskt lovande; när den värsta smärtan hade gått över så blev det alldeles varmt och mer och mer behagligt. Men jag låg alldeles för kort tid för att hinna bli helt övertygad.

"Ordentligt med sömn är a och o", som mamma brukar säga.

Efter för-förra veckans äventyr blev jag sängliggande i förkylning i nästan en hel vecka. Fredagskvällen (för-förra veckan, alltså) avslutades på Rocks, en av stans (här vill jag gärna skriva "bättre", men nja...så bra är det faktiskt inte längre) rockklubbar, tillsammans med vänner och bekanta. Förut var det ett av mina absoluta favoritställen, men de senaste två åren har jag inte alls varit en speciellt flitig besökare. Lägre åldersgräns och nya dj:s har resulterat i tråkigare spellistor (jag hörde varken några härliga 80-tals klassiker eller hits av David Bowie, Gogol Bordello eller Sisters of Mercy...bara en kavalkad av rock á la QotSA och Mustash, vilket egentligen är helt okej - men ensidigt) och en cirka tio års yngre snittålder på besökarna. - Inte min kopp te längre, tyvärr. Jag tror faktiskt att var än Damon Zurawski spelar skivor, så är det där man hittar den bästa musiken. Och tydligen spelar han inte på Rocks längre.
Nåväl, nu efter en veckas pendlande mellan sömn och dvala, en daglig meny av smärtstillande och febernedsättande, samt tre besök till hos kiropraktorn börjar jag se ljust på framtiden igen. Woho!
Nu ska jag allt lägga mig ner och prova den fina spikmattan jag köpte med mig hem idag. Shakti heter den och ska tydligen vara riktigt bra för avslappning och mot spända muskler. Sen bär det av till skolan!

 

Fin va? Fast min är orange, vilket gör den ännu lite finare. Häftigt att det sitter ett yantra för meditation på undersidan också!

(Bilder från http://www.shaktimattan.se)


RSS 2.0